O där kom kylan!

Vi bor i Norrland och även om vintrarna är kortare här numer så kommer de alltid tillslut, med både snö och kyla.

Jag älskar sommaren med sol och värme men jag vill att det ska vara svalt inomhus och det har vi fått till med luftvärmepumparna som går att ställa på kyla – underbart! Vintern är också fin, helt ok med kyla så länge det är varmt inomhus. Luftvärmepumparna och kakelugnarna klarar det till typ -15 men sen är det svårt. När jag kom ner i köket i morse så såg det ut så här:

Det var inte roligt, 13 grader inomhus är inte ok… Vi måste göra något åt det här till nästa vinter och vi har lite planer. Men… Bortsätt från det så är det fint, helgen bjöd på ett fantastiskt vinterväder. Lena och Göran kom hit med Signes och Sams ”lilla” Figge och tränade. Magnus och Hadar var också med och Ullis dök upp med storasyster Diva i slutet av träningen.

Efter träningen satte Ullis och jag på oss skidorna och tog en premiärtur med gänget, härligt!

Lite harjakt blev det i lördags med Bettan. Hon fick tag på hare men det var en lurig rackare som fintade bort henne hela tiden. Men hon gjorde det bra under omständigheterna och när vi kom hem så var hon så där mysigt trött och go som bara en stövare kan bli 🙂

Min plan är nu att börja det där nya och hälsosammare livet nu 🙂 Inget nyårslöfte men jag behöver väcka kroppen till liv igen efter Covid samt ett helt makalöst frosseri under storhelgerna. Frossa gör de flesta och så även vi under den här tiden men efter jag fick tillbaks min smak så blev det nästan maniskt, allt var så galet gott och jag kunde inte få nog. Vi avslutade helgen med en av mina (eller våra) svagheter – pannkaka, grädde och Fannys hemgjorda blåbärssylt 🙂

O nu kör vi 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.