Maj månad!

Vintern här uppe i Norrland är lång och mörk. Det är inte bara björnen som går i ide, det gör även vi. Så kommer äntligen maj månad med ljuset, kylan släpper och energin kommer tillbaks – helt underbart! När vi Norrlänningar äntligen kliver ur vårt vinteride så går vi verkligen ”all in” på våren. För mig och Magnus är veckor som helger fullspäckade under framförallt maj och juni. Fyllda med roliga saker som vi mår bra av – Magnus, jag och hundarna 🙂

Helgen som var tog vi ändå lite ”time out” Magnus och jag. Bara vi hemma, inga planer alls. Det behövs också, framförallt efter mitt senaste år. Det spelar ingen roll hur roligt det är, viktigt att pausa emellanåt.

Vi varit barnvakt till lilla Lucy, herre jäklars va fin och trevlig hon är.

En mysig loppisdag med Fanny blev det i lördags. Igår kväll åkte jag till My i Edsele, blev kvar till idag (tog semester). Två långa fotosvängar i skogen med nybilen gjorde vi, en igår kväll och en tidigt i morse. Vi såg massor av orrar och tjädrar, mest hönor. En bäver fick vi också se 🙂 Även tre harar och en räv men dem hann vi inte få på bild. O så hjortarna förstås 🙂 Många tokigheter och härliga skratt fick vi samt en jättegod middag igår kväll som My fixade 🙂

Några hjortar i hägnet
En liten orrhöna
Fin tjäderhöna
Bäverhyddan

Även här hemma rör djurlivet på sig som vanligt. En fin liten räv såg jag här hemma efter jobbet igår.

I helgen hade vi Tornfalken alldeles nedanför huset, kul för det var första gången.

Bilderna blir lite gryniga när jag publicerar dem, förstår inte varför…. Mycket märkligt för så ser de inte ut innan, måste kolla det…

One thought on “Maj månad!

  1. Kattis says:

    Så fina bilder det blev och vad mycket spännande du har fått se men hönorna, ska de inte ligga och ruva nu?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.