Spännande lördag eftermiddag!

Efter några timmars kvalitétstid med min ”äldsta lillasyster” så kom jag hem till vår lilla gård här hemma på Ravansböle. Hundarna hade precis nyss kommit in efter en prommis och det började närma sig middag för dem. Eftersom att Ethel fortfarande äter tre mål om dagen så får även de vuxna hundarna middag ganska tidigt. Nyätna och nyrastade brukar göra hela gänget är lugna och avslappnade. Men något var fel, det var inte som det brukar vara… Bettan var extra märklig. Hon var allmänt orolig och knorrade intensivt från sin favoritplats på frysen i hundrummet och spanande ihärdigt ut genom fönstret. Det var verkligen något intressant där ute men vad, vi såg ingenting?

Vi tänkte att det måste ju ha skuttat omkring en hare utanför fönstret som hon sett och som vi missat. Men så plötsligt blev hon som tokig…

… och när jag också tittade ut genom fönstret så förstod jag 🙂

Jag ropade på Magnus att vi hade räv på gården och jag har väl aldrig sett kärleken röra sig så snabbt från en sån här position – valpmys med Ethel 🙂

Ethel/Husse-mys

Viltvård är viktigt och det ger också resultat vilket vi sett med egna ögon här ute, vi har stor ökning av både hare och fågel härikring! Duktiga Bettan som skvallrade till oss på räven och duktiga Nisse som är så himla bra i grund o botten.

Det kan se enkelt ut men från att apportera sjöfågel till att göra detsamma med en predator som är nästan lika stor som en själv är liksom inte ”bara och”….

Nisse har absolut sina brister men som jakthund – helt fantastisk i både vatten som på land, en otrolig dådkraft och vi älskar honom!

Två stolta killar och en räv!

Nu känner vi oss nöjda. Bettans signal till oss att det var räv på gården , Magnus kvick- och pricksäkerhet och Nisses fina apportering. Vi är dessutom mätta efter en god lördagsmiddag. Nu blir det ryggläge i soffan framför tv:n resten av kvällen!

Vi önskar er en fortsatt trevlig helg <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.