Fem veckor i morgon!

I morgon blir småttisarna fem veckor och nu är de inte bara helt galet söta, de är roliga också. De busar, bråkar med varandra och de bara älskar när man sätter sig i valplådan med dem! Idag har de fått vara utanför valplådan två gånger. Första gången när jag skulle morgonstäda då det är stört omöjligt att göra det längre med nio stycken valpar hängande i morgonrocken. Andra gången när de skulle äta för att slippa söla ned valplådan och dessutom så får jag en möjlighet att städa ifred igen 🙂

Livet utanför lådan var jättespännande och de blev aningens missnöjda när de blev förpassade tillbaks igen 🙂

Under helgen ska vi göra klart utehagen till valparna, det blir spännande! Den konstruktionen drog ut lite på tiden att fixa pga vårt ”lilla” huggormsproblem vi har här hemma men det ska vi också få ordning på i helgen. Hundgården ska säkras från in och utsidan, förhindra både intrång av äckelormar samt Stövarrymningar. Valphagen gör vi en ny variant på så vi kan känna oss säkra på att inge ohyra kommer in dit heller.

Eftersom vi inte såg en enda huggorm under förra sommaren så håller vi tummarna att detta är ett vårproblem, det är ju nu de kommer fram och förflyttar sig. Vi har pratat med Sundsvalls  ”Ormman” som kan det här med ormar och vi fick en del tips som vi tagit till oss av och fixat idag. Eftersom det har varit obebott här hemma i så många år så får vi nog finna oss i att det blir så här på våren de närmaste åren. Viktigast är ändå att hundgården är säkrad så vi känner oss trygga med den o så får vi helt enkelt ge tusan i att ha hundarna lösa här hemma under den här tiden på året. Problemet är ändå bara just på en mindre del av gården, på lägdan och i skogen här omkring har vi inte sett en enda orm så det är inte värre än någon annanstans tack och lov!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.