Dag 62 – Väntan!

Igår morse hade tempen sjunkit till 36,9 och Signe hässjade, bäddade och var oroligare än tidigare. Jobbade hemma men strax innan lunch så la jag ner det då hon blev mer orolig när jag höll på med massa annat.  Där tog det stopp, det blev ingen förändring på hela dagen. Samma temp och samma beteende hela dagen och även hela natten. Vaknade nyss och hon har fortfarande 37 i temp så det tar minst några timmar till innan det drar igång. Tänker tillbaks på Tyras senaste valpning och hon gjorde också ungefär på det här sättet, det kan ta upp till 36 timmar innan tempen börjar stiga och arbetet sätts igång. Galet jobbigt för en människa som mig som är så himla dålig på att vänta 🙁

Googlade en hel del igår när jag liks bara satt och väntade, hittade ett roligt inlägg som jag tyvärr inte hittar rätt på igen men det stod ungefär så här om att planera en kull valpar:

Att planera en kull valpar innebär en sak – Väntan!

Först väntar man på att man ska hitta rätt hane att para tiken med och när man gjort det så väntar man på att tiken ska börja löpa. När tiken börjat löpa väntar man på höglöpet. När parningen är gjord väntar man på att man ska veta om parningen tog, om hon är dräktig. När man vet att hon är dräktig så börjar man vänta på att valparna ska komma med allt vad det innebär. Först väntar man på att tempen ska gå ner och sen väntar man på att tempen ska gå upp (i det läget är jag nu…). När tempen börjar gå upp så väntar man på att valparna ska komma, när den första kommer så väntar man på nästa osv. Och när äntligen alla valpar har tittat ut så väntar man på att man ska hitta bra valpköpare.

Ungefär så stod det och jag tyckte det var klockrent!

Nä, nu blir det en kopp kaffe för att sedan avboka dagens möten som trodde att jag skulle kunna vara med på på distans idag men det kan jag nog glömma.

Håll nu tummarna att vi kommer igång här snart, både Signegumman och jag är trötta och vill snart säga hej till de små sötisarna  som vi väntat på i 62 långa dagar 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.